Wat zijn de 5 populairste schommels van SwingKing in 2021?

Bij het kiezen van de juiste kinderschommel voor je eigen tuin zijn drie factoren doorslaggevend:

  • de beschikbare ruimte in de tuin
  • het type en de grootte van de gewenste schommel
  • de geteste veiligheid van de speeltoestellen

Voordat je een aankoopbeslissing neemt, meet je de grootte van de ruimte die beschikbaar is voor de schommel. Houd rekening met voldoende ruimte om te duwen, te slingeren en af te springen. Je kunt het risico op verwondingen verkleinen door een zachte ondergrond rond de schommel aan te brengen Bijvoorbeeld met valmatten, valgrind of een laag zand van ten minste 30 cm hoog.

Sfeer duoschommel

Tip: Om ervoor te zorgen dat kinderen en peuters ook in het schommelgedeelte kunnen spelen, wordt speelzand aanbevolen als ondergrond voor de vloer. Zorg er echter voor dat kinderen niet tegelijk schommelen én spelen, zodat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Keuzes maken is niet altijd eenvoudig

Zodra je de geschikte plek voor het schommelframe in de tuin hebt bepaald en opgemeten, kies je het gewenste schommelmodel. Hou rekening met de behoeften van je kinderen. Houd er rekening mee dat peuters groter worden en dat volwassenen misschien ook wel eens op de schommel willen. Andere belangrijke criteria zijn de leeftijd en het aantal kinderen, alsmede de pretfactor en de veelzijdigheid van de speeltoestellen. 

Houten schommels passen in haast elke tuin

Houten schommelframes passen in elke tuin en bieden mogelijkheden voor een individueel kleurontwerp als je ze verft in een lievelingskleur. Bovendien zijn er kinderschommels en schommelframes voor oudere kinderen in verschillende maten verkrijgbaar. De houten speeltoestellen van SwingKing zijn allemaal gemaakt van geïmpregneerd FSC-hout. Hieronder een overzicht van de 5 populairste schommels van SwingKing voor 2021. Ze worden overigens niet in volgorde van populariteit benoemd.

1. Schommel Analies

Schommel Analies is een zogenaamde enkele schommel. Het voordeel van deze schommel is dat deze ruimtebesparend is. Deze kan al geplaatst worden in een tuin met een oppervlakte van 20 m2. Een enkele schommel heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de mogelijkheid om één schommel te plaatsen. Maar deze kan uiteraard ook vervangen worden door andere accessoires. Enkele schommels zijn ideaal voor één of twee kinderen die willen spelen in kleinere tuinen.

Schommel Analies SwingKing 7930000

2. Schommel Bernedette

Deze dubbele schommel heeft de mogelijkheid om er twee schommels aan te haken, zodat twee kinderen tegelijk kunnen schommelen. Voor de dubbele schommel heb je echter meer ruimte in de tuin nodig. Daarom zijn deze kinderschommels beter geschikt voor tuinen vanaf 25 m2

Schommel Bernedette SwingKing 7930001

3. Schommel Charlotte en Danielle

Heb je de mogelijkheid een groter schommelframe te plaatsen (geschikt voor tuinen vanaf 30 m2), zijn schommel Charlotte en Danielle zeer populair vanwege de mogelijkheid extra accessoires te plaatsen naast bijvoorbeeld twee schommels. Hierdoor kunnen tegelijkertijd zelfs meer dan twee kinderen genieten van het spelen in de buitenlucht. Hoe meer zielen hoe meer vreugd gaat bij deze twee populaire schommels zeker op.

4. Nestschommel Chantal

Aan veel schommelframes kun je verschillende schommelelementen bevestigen, zoals ringen, schommelstangen of een nestschommel. Afhankelijk van het model biedt deze laatste plaats aan meerdere kinderen. Deze nestschommel is zelfs populair onder de volwassenen. Na een dag hard werken is het prima relaxen op nestschommel Chantal.

Nestschommel Chantal SwingKing 7930004

5. Modulaire schommel Noortje

Last but not least, modulaire schommel Noortje. Deze schommel biedt kinderen een verscheidenheid aan mogelijkheden om te klimmen en te ravotten. Een dubbele schommel, klimtouw, glijbaan van 3 meter mét wateraansluiting en klimrek ineen! Een populaire schommel die zeker niet mag ontbreken in het rijtje populairste schommels van SwingKing. Uiteraard is ook dit model weer uit te breiden met andere accessoires voor nog langer speelplezier. Dit model is geschikt voor een tuin met een minimale afmeting 40 m2. Beschikbaar met 7(!) kleuren glijbanen.

Schommel Noortje SwingKing 7880108 blauw