Gratis verzending vanaf € 40,-

Met deksel
Filter op platformhoogte
120 cm (1)
Filter op lengte glijbaan
Filter op wateraansluiting
Filter op kenmerk
Schommel (49)
Glijbaan (1)
Loopbrug (1)
Filter op kleur
Wit (27)
Bruin (26)
Grijs (11)
blank hout (10)
Antraciet (3)
Crème (3)
Geel (2)
Turquoise (2)
Filter op kleur glijbaan
Appelgroen (2)
Blauw (2)
Geel (2)
Groen (2)
Rood (2)
Turquoise blauw (1)
Violet (1)
Aanbevolen tuin oppervlakte (m2)
Vanaf 20 m2 (3)
Vanaf 25 m2 (4)
Vanaf 30 m2 (2)
Vanaf 40 m2 (1)
Filter op merk
AXI (39)
SwingKing (10)
Filter op materiaal
Hout (46)
Metaal (3)
Filter op prijs

Schommels

Een houten schommel voor in de tuin is een mooi kado voor ieder kind. Kinderen hebben hier jarenlang plezier van.

Met deksel
Filter op platformhoogte
120 cm (1)
Filter op lengte glijbaan
Filter op wateraansluiting
Filter op kenmerk
Schommel (49)
Glijbaan (1)
Loopbrug (1)
Filter op kleur
Wit (27)
Bruin (26)
Grijs (11)
blank hout (10)
Antraciet (3)
Crème (3)
Geel (2)
Turquoise (2)
Filter op kleur glijbaan
Appelgroen (2)
Blauw (2)
Geel (2)
Groen (2)
Rood (2)
Turquoise blauw (1)
Violet (1)
Aanbevolen tuin oppervlakte (m2)
Vanaf 20 m2 (3)
Vanaf 25 m2 (4)
Vanaf 30 m2 (2)
Vanaf 40 m2 (1)
Filter op merk
AXI (39)
SwingKing (10)
Filter op materiaal
Hout (46)
Metaal (3)
Filter op prijs

Schommel kopen voor in je tuin

Een schommel in de tuin geeft kinderen veel plezier. Ze kunnen hier heerlijk op schommelen met vriendjes en vriendinnetjes. Onze schommels zijn gemaakt van geïmpregneerd FSC hout. Daardoor gaan ze jarenlang mee en wordt schimmelvorming zoveel mogelijk voorkomen. Kinderen kunnen jarenlang plezier hebben van een schommel. Heb je minder ruimte? Overweeg dan om een aanbouwschommel te nemen, die je aan je huis vast kunt maken.

Houten schommels

Als je een houten schommel wil kopen, moet je eerst bepalen of je een 1-persoons of 2-persoons wil. Hierbij gaat het niet alleen om het aantal kinderen dat tegelijk kan schommelen, maar er moet ook voldoende ruimte zijn om het toestel te plaatsen. Op de product pagina’s kun je zien hoeveel oppervlakte het toestel in beslag neemt. Houdt er rekening mee dat er meer vrije ruimte om het toestel moet zijn, zodat er heen en weer geschommeld kan worden.

Wat vinden kinderen er zo leuk aan?

Tijdens het schommelen ervaren kinderen een heel scala aan sensaties. Van het kalmerende ritme van de heen-en-weerbeweging tot de opwinding van een snelle reis door ruimte en tijd. Over het algemeen zijn de voordelen van schommelen meer dan alleen maar plezier hebben. Schommelen helpt de hersenen in evenwicht te houden. Het helpt te kalmeren. Schommelen is als een meditatie of yoga ook voor kinderen. Het helpt hen te kalmeren.

Maak het een onderdeel van de dagelijkse routine van je kind

Dus, als je een overactief, hyperactief of moeilijk te kalmeren kind hebt, probeer dan het schommelen als dagelijkse activiteit toe te voegen aan de routine van je kind. En ontdek zelf hoe je kind tot rust komt. Het beste van alles is dat je deze leuke activiteit kunt uitoefenen op je eigen schommelset in de eigen achtertuin. Zelfs volwassenen kunnen dit proberen! Ga na een stressvolle dag op het werk eens samen met je kind lekker schommelen. Het kan net datgene zijn wat de dokter je zou kunnen adviseren om de stress kwijt te raken.

Schommels ontwikkelen de verbeelding

Op een schommel zitten, ontwikkelt de verbeelding van je kind. Het kan hoog in de lucht doen alsof het door de lucht vliegt als een vogel of zachtjes schommelt in een bootje op de oceaan. Als kinderen op een schommel zitten, denken ze vaak tegelijkertijd na, wat betekent dat de schommel hen naar verre landen kan brengen en zo hun verbeelding kan ontwikkelen. Verbeelding is ongelooflijk belangrijk omdat dit de manier is waarop kinderen leren over de wereld om hen heen. Wanneer ze zich verbeelden nemen ze vaak ervaringen uit het echte leven mee en verwerken die in hun spel. Dat is precies hoe ze leren. Schommelen kan hen helpen om sommige van hun fantasierijke ideeën uit te leven.

Ontwikkel het evenwicht

Evenwicht is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind en een schommel is een uitstekende manier om het evenwicht te ontwikkelen. Ze moeten kunnen balanceren om te kunnen lopen, maar schommels ontwikkelen een ander soort evenwicht. De voor- en achterwaartse beweging van een schommel helpt hen te begrijpen hoe het evenwicht hen en hun lichaam beïnvloedt. Schommelen is ook een heel nieuwe sensatie en hoe meer sensaties een kind vroeger in zijn leven krijgt, hoe gemakkelijker het zich aanpast in verschillende situaties.

Onafhankelijkheid

Tijdens het schommelen zijn kinderen vaak rustig en in gedachten verzonken. Door dit te kunnen doen leert een kind om zelf te spelen en niet altijd afhankelijk te zijn van volwassenen of vriendjes voor vermaak. Het kan ook heel rustgevend zijn en geeft ze wat rustige tijd, die vaak nodig is.

Het ontwikkelt de coördinatie

Wanneer een kind zelfstandig schommelt, leert het zijn coördinatie. Sommige kinderen vinden het moeilijk om de schommel te laten bewegen, te versnellen of te vertragen en dit gaat alleen met vallen en opstaan. Als ze deze coördinatie eenmaal hebben ontwikkeld, zal dit op andere gebieden in het leven helpen.

Schommels van SwingKing

De schommels van SwingKing zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De houten schommeltoestellen zijn betaalbaar en van goede kwaliteit. Ze zijn op veiligheid getest en hebben maar liefst 3 keurmerken:

  • CE keurmerk
  • TÜV keurmerk
  • FSC keurmerk

Wil je het plezier van de kinderen nog meer vergroten en zorgen dat meerdere kinderen tegelijk in de tuin kunnen spelen? Kijk dan eens naar onze speeltoestellen met schommel.

Schommelzitjes & schommelhaken

Let goed op of er de schommelzitjes en schommelhaken worden meegeleverd. Anders kun je die los bij je bestelling laten leveren. Wil je de veiligheid van het toestel verhogen? Zet het toestel dan vast aan de grond met een grondanker. Deze worden niet altijd meegeleverd, dus let daar goed op wanneer je een toestel koopt.

Betalen, bestellen en bezorgen

Heb je een keuze kunnen maken en weet je zeker dat je alles in je winkelmandje hebt toegevoegd? Dan kun je eenvoudig online afrekenen met Creditcard, PayPal, ApplePay, iDeal of Bancontact. Je kunt ook Achteraf Betalen met Klarna. Je betaalt dan nadat de spullen zijn geleverd.

Niet gevonden wat je zocht?