Gratis verzending vanaf € 40,-

Filter op kleur glijbaan
Appelgroen (4)
Blauw (10)
Geel (7)
Groen (10)
Rood (10)
Turquoise blauw (3)
Violet (3)
Filter op leeftijdscategorie
Filter op materiaal
Type balken
Filter op keurmerk
Filter op wateraansluiting
Filter op prijs

Speeltoestel tuin

Een speeltoestel voor in de tuin levert jarenlang speelplezier op voor jonge kinderen. Zij kunnen heerlijk in de tuin spelen. Bijvoorbeeld door te klimmen, van de glijbaan af te gaan of te schommelen. Het kiezen van het juiste speeltoestel voor in de tuin is niet iets wat je zomaar even doet. Daarom hebben we hieronder wat extra informatie toegevoegd.

Filter op kleur glijbaan
Appelgroen (4)
Blauw (10)
Geel (7)
Groen (10)
Rood (10)
Turquoise blauw (3)
Violet (3)
Filter op leeftijdscategorie
Filter op materiaal
Type balken
Filter op keurmerk
Filter op wateraansluiting
Filter op prijs

Speeltoestel tuin hout

De meeste speeltoestellen zijn verkrijgbaar met verschillende kleuren glijbanen. Op de productpagina kun je kiezen tussen de verschillende varianten. Bijna alle toestellen zijn gemaakt van geïmpregneerd hout. Simpel gezegd betekent dit dat het hout tijdens het productieproces is behandeld waardoor het beter beschermd is tegen rotten en schimmel. Daardoor wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

De aanschaf van tuin speeltoestellen

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden bij de verschillende soorten tuin speeltoestellen. We hebben een opsomming gemaakt van de belangrijkste aspecten.

  • De grootte van je tuin. De afmetingen van de speeltoestellen vind je op de productpagina. Houdt rekening met de ruimte die je beschikbaar hebt in je tuin. Wil je er ook een schommel bij? Het swingen van de schommel neemt extra ruimte in.
  • Wat is de leeftijd van uw kinderen? Jonge kinderen gaan graag van de glijbaan, maar kinderen vanaf een jaar of 7 klimmen liever via de wand naar boven of gaan schommelen.
  • Check of het speeltoestel is voorzien van een CE Keurmerk en TÜV Keuring.
  • Kijk goed naar de dikte van de balken. Let daarnaast op of het hout is geïmpregneerd voor buitengebruik.
  • Heb je weinig ruimte in je tuin? Overweeg dan een aanbouwschommel. Deze kun je direct aan je gevel monteren, waardoor je ruimte bespaart.
  • Let op de garantie die je op het speeltoestel krijgt.
  • Zet het speeltoestel niet te dicht bij muren of andere obstakels in de tuin.
  • Overweeg om kunstgras rondom het speeltoestel te leggen. Dit kan de val van kinderen breken. Daarnaast vergaat kunstgras niet.

Accessoires

De meeste toestellen zijn te bestellen in een kant en klaar pakket. Hierbij zit het hout, de bevestigingsmaterialen en de nodige accessoires om het toestel aan te kleden. Maar er is natuurlijk niks leuker dan je eigen twist geven aan het speeltoestel in de tuin. Daarom hebben we ook een breed assortiment met accessoires voor speeltoestellen. Zo kun je bijvoorbeeld een basketbal frame, brievenbus, piratenstuur, verrekijker, telescoop of klimstenen aan het toestel bevestigen. Deze leuke uitbreidingen vergroten de speelmogelijkheden van het toestel waardoor de kinderen er nog meer plezier van zullen beleven.

Hulp bij de aanschaf

Heb je hulp nodig bij de aanschaf van een tuin speeltoestel? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.