Gratis verzending vanaf € 40,-

Filter op kleur glijbaan
Appelgroen (3)
Blauw (4)
Geel (2)
Groen (4)
Rood (4)
Turquoise blauw (1)
Violet (1)
Filter op leeftijdscategorie
Filter op materiaal
Type balken
Filter op keurmerk
Filter op wateraansluiting
Filter op prijs

Glijbanen

Een glijbaan kopen doe je eenvoudig online. Kleine kinderen kunnen hier jarenlang plezier van hebben. Je kunt een losse glijbaan bijvoorbeeld monteren aan een speelhuisje, speeltoestel of speeltoren. Zoek je een compleet pakket? Bekijk dan onze speeltoestellen met glijbaan of onze speelhuisjes met glijbaan.

Filter op kleur glijbaan
Appelgroen (3)
Blauw (4)
Geel (2)
Groen (4)
Rood (4)
Turquoise blauw (1)
Violet (1)
Filter op leeftijdscategorie
Filter op materiaal
Type balken
Filter op keurmerk
Filter op wateraansluiting
Filter op prijs

Glijban kopen in verschillende kleuren en maten

Onze glijbanen zijn leverbaar in verschillende kleuren en maten. Het is belangrijk om de juiste lengte te kiezen. Dit is afhankelijk van de platformhoogte van het toestel waaraan de glijbaan wordt bevestigd. De kleur is hierbij minder van belang, maar zorg ervoor dat je een kleur kiest die aansluit bij de wensen van jouzelf en die van je kinderen. Sommige kleuren passen misschien minder mooi in je tuin.

Glijbaan met speelhuisje of speeltoestel kopen

Een glijbaan wordt vaak gekocht om te bevestigen aan een speelhuisje of speeltoestel. Ga je er zelf een maken? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een losse glijbaan. En die vind je hier op deze pagina. In onze webshop kun je ook complete pakketten kopen. Je hoeft het toestel of huisje dan niet zelf te maken, je krijgt een compleet pakket. De glijbaan zit er ook bij.

Niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling

Een glijbaan geeft niet alleen veel speelplezier, maar zorgt ook nog eens voor meer zelfvertrouwen. Van de glijbaan glijden is voor een kind niet alleen opwindend en leuk, het vereist ook nog eens moed om naar de boven te klimmen. Het is een ongelooflijke prestatie voor kinderen wanneer ze die enge klim naar boven hebben durven maken. En als beloning glijden ze vervolgens met een grote glimlach al genietend naar beneden. Een glijbaan is daarnaast ook een perfecte motivator voor lichaamsbeweging. Om van die glijbaan af te kunnen gaan moet je eerst de moeite nemen om naar boven te klimmen!
Glijbanen zijn bemoedigend voor kinderen en stimulerend om mee te spelen. Vaak gaan ze gewoon door met dit patroon van op en af de glijbaan keer op keer vanwege de directe opwinding. Dit voortdurende gedrag leert kinderen over evenwicht, coördinatie en ruimtelijk inzicht, terwijl ze zich een weg banen naar de top van de glijbaan. Daarnaast leren ze ook sociale vaardigheden. Ze leren geduldig op hun beurt te wachten terwijl anderen die eerder aan de beurt zijn eerst naar beneden glijden.

Waarom een glijbaan kopen?

De meeste kinderen zijn natuurlijk sensatiezoekers en onbevreesd wanneer het aankomt op het ontdekken van hun omgeving. Dit is natuurlijk hoe hun leerproces werkt. Een glijbaan kopen voor je kind, staat dan ook gerant voor urenlang speelplezier. Het is voor je kind dé kans om adrenaline en vreugde ongelimiteerd te ervaren. Vraag om het even welk kind van welk speeltoestel ze enorm genieten, dan zullen negen van de tien kinderen gegarandeerd de glijbaan opnoemen. Gelukkig gebeurt het niet vaak dat een kind zich bezeert door van een glijbaan af te glijden. Maar ondanks dat is het erg belangrijk om altijd en overal de veiligheid te betrachten.

Veiligheid

Onze glijbanen zijn voor de veiligheid van je kinderen gekeurd met het TÜV keurmerk. Kinderen kunnen dus veilig spelen zonder dat jij je hierover druk hoeft te maken. De producten worden volgens Europese richtlijnen getest op veiligheid en zijn daarom geschikt om te gebruiken.

Platformhoogte voor glijbanen

De verschillende glijbanen zijn geschikt voor verschillende platformhoogtes. Hieronder een opsomming van de glijbanen met bijbehorende platformhoogte:

1.2m 60cm
1,75m 85-90cm
2,2m 120-150cm
2,5m 120-150cm
3m 150cm

Hulp nodig bij de aanschaf?

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!