6 Belangrijke redenen waarom kinderen een speelhuisje in de tuin nodig hebben

Speelhuisjes zijn een fantastische manier om extra fantasie toe te voegen aan de kindertijd van je kinderen. Door je kleintjes een veilige en gecontroleerde buitenomgeving te bieden, geef je ze de kans om zich uit te drukken – door hun creativiteit en fantasie de vrije loop te laten!

Het enige dat je hoeft te doen, is het vullen met wat speelgoed en meubels, en je kinderen dan de vrije loop laten. Je speelhuis versieren is de beste manier om ervoor te zorgen dat je maximaal plezier beleeft!

Kinderen moeten niet alleen hun academische groei ontwikkelen – door middel van boeken en educatief speelgoed – maar ook hun fysieke en cognitieve ontwikkeling door buiten te spelen.

Sfeer Daan (3)

En hoewel het voor sommige ouders een gemakkelijke taak is om kinderen mee te nemen naar parken en andere buitenspeelplaatsen, vinden de drukbezette ouders het moeilijk om altijd voor hun kinderen te zorgen. Dit betekent dat een van de beste investeringen voor de ontwikkeling van je kinderen een buitenspeelhuis in de tuin is.

Hier zijn zes van de belangrijkste redenen waarom je kinderen een speelhuisje in de tuin nodig hebben!

1. Het ontwikkelt hun botten en spieren

Het hebben van een speelhuis stimuleert fysieke activiteit, wat zich vertaalt in de ontwikkeling van botten en spieren. Dit is vooral het geval als er een speelset is uitgerust waarmee uw kinderen non-stop kunnen glijden, kruipen en klimmen.

Een gezonde set spieren en botten helpt hen verschillende activiteiten te doorstaan ​​en ziektes te weerstaan, terwijl ze tijdens het proces extra energie en calorieën verbranden. Door simpelweg de trap op en af ​​te klimmen met een Speelhuisje Jim, blijven je kinderen gezond!

2. Het houdt kinderen actief en gezond

Naast het verbeteren van hun fysieke kracht, worden de kleintjes ook blootgesteld aan de zon terwijl ze door en rond een speelhuis rennen. Van zonlicht is bekend dat het ervoor zorgt dat kinderen de juiste vitamine D opnemen die hun jonge huid nodig heeft.

Sfeer Niels (3)

kinderen die fysiek actief zijn hebben ook een lager risico op het ontwikkelen van zwaarlijvigheid, wat tegenwoordig een groot probleem is onder jongeren. Wanneer ze buitenactiviteiten ondernemen, zoals spelen in een speelhuis, hebben ze de mogelijkheid om actief te zijn, in plaats van de hele dag tv te kijken.

3. Het stimuleert de coördinatie van een kind

Als kinderen niet struikelen, vallen en niet opnieuw opstaan, missen ze het deel waar ze coördinatie tussen hun lichaamsdelen ontwikkelen. Een speelhuis heeft verschillende elementen en functies die kinderen stimuleren en hen op een natuurlijke manier leren hoe ze hun armen en benen samen kunnen gebruiken.

4. Helpt hen hun slaapkwaliteit te verbeteren

Wanneer je kind de hele dag in zijn speelhuisjes bezig is, is de kans groter dat hij een diepe, goede nachtrust slaapt. Het heeft een grote impact omdat onze cellen ‘s nachts goed herstellen als we voldoende slapen, en zo een harmonieuze ontwikkeling van hun holistische welzijn vormen.

Play hard. Sleep hard!

5. Het verbetert hun sociale vaardigheden

Buitenspeelsets, hoewel meestal geïnstalleerd in achtertuinen, stellen kinderen in staat nieuwe vriendjes of vriendinnetjes te maken. Kinderen vinden het moeilijk om zich uit te drukken tegen mensen die niet helemaal hun leeftijd hebben

Speelhuisje Jim sfeerbeeld vriendinnen
Vriendjes maken in een speelhuisje

Door de kinderen tijd door te laten brengen in een houten speelhuisje met anderen, vormen ze vriendschappen die de basis leggen voor gelukkige en gezonde relaties in de toekomst.

6. Het wekt onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid bij hen op

Speelhuisjes maken de kids onafhankelijk en verantwoordelijk omdat je ze toestaat dingen alleen te doen. Ze beginnen uit zichzelf te spelen, pakken zichzelf op als ze vallen en volgen de regels.

Ze kunnen ook het verantwoordelijkheidsgevoel begrijpen om hun speelhuisjes georganiseerd en netjes te houden, aangezien kinderen ze zullen beschouwen als hun eigen kleine huisjes.

Conclusie

Kortom, ongestructureerd en onbewaakt spelen – dat kan gebeuren in een speelhuis in de tuin – kan de bouwstenen leveren die kinderen nodig hebben om lichamelijk en emotioneel gezonde volwassenen te worden. Het kan ook de beste ruimte in / om het huis zijn waar ouders samen met hun kinderen geweldige herinneringen kunnen opdoen.

Zorg ervoor dat je ook je speelhuis personaliseert voor het allerbeste resultaat!

Onze speelhuisjes

Ons assortiment kinderspeelhuisjes biedt een fantastische en persoonlijke ruimte voor uw kleintjes, zodat ze zich uren kunnen vermaken! Geschikt voor kinderen van alle groottes, je kunt ze een veilige en leuke plek bieden waar ze kunnen spelen.

Het speelhuisje Louise is de laatste jaren een van de populairste én betaalbaarste speelhuisjes in Nederland. Daarom is er tegenwoordig ook een Speelhuisje Louise Deluxe uitvoering!

Speelhuisje Louise met open luik
Speelhuisje Louise

Er zijn veel verschillende stijlen speelhuisjes beschikbaar. Met een speelhuis met twee verdiepingen, een speelhuis in de toren of zelfs een speelhuisje in een cottage, kunt u uw kinderen een speelhol of zelfs een kasteel geven, evenals een geweldige plek om logeerpartijtjes of feestjes te houden! Voor ieder wat wils bij speeltoestel-koning.nl!