De leukste speelhuisjes hebben een glijbaan erbij!

Ben je het ook zo zat om je kinderen de hele dag naar een scherm te zien staren? Of wil je gewoon je achtertuin in een leukere en onderhoudende speelruimte veranderen? Als dat zo is, is een speelhuisje mét glijbaan gegarandeerd een geweldige manier om je kinderen weg te houden van elektronische apparaten en in de frisse buitenlucht.

De speelhuisjes krijgen kinderen actief, stimuleren de verbeelding en nodigen uit tot creativiteit tijdens het spelen.

Wil je al onze speelhuisjes bekijken? Kijk dan eens op de pagina speelhuisje kopen.

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een speelhuisje?

Ouders en kinderen voelen zich meer aangetrokken tot ontwerpen en maten als het gaat om het kiezen van speelhuisjes. Hoewel het kiezen van een aantrekkelijk model essentieel is, is het materiaal van het speelhuisje net zo belangrijk. Niet alleen is het materiaal van invloed op de veiligheid van je kinderen, maar ook op de duurzaamheid en de levensduur van het speelhuisje.

Bloembak Bruin (AXI) 8717973937197 sfeer 2

De meeste speelhuisjes zijn of van hout of van kunststof gemaakt. Houten speelhuisjes staan bekend om hun lange levensduur, hun esthetisch aantrekkelijk ontwerp, en hun veelzijdige modellen en afmetingen. Een houten speelhuisje met glijbaan is robuust, gaat jaren mee, geeft een traditionele uitstraling aan je achtertuin, en past bij verschillende leeftijdsgroepen. 

Het ontwerp en de stijl

Het ontwerp van het speelhuisje kan ofwel moeiteloos opgaan in je tuin of er volledig uitspringen. Het is aan jezelf én je kind om een ontwerp te kiezen dat het meeste amusement biedt tegelijkertijd een aanvulling is voor je tuin als esthetiek belangrijk voor je is.

Het is het beste om te beoordelen wat elk model te bieden heeft in termen van plezier en ontwikkeling. Groot of klein, eenvoudig of extravagant, elk model is perfect. Zeker wanneer het beschikt over accessoires die de creativiteit van je kind aanwakkert. Zelfs als een speelhuisje met glijbaan een relatief eenvoudig ontwerp heeft, zullen kinderen dankzij hun nooit aflatende fantasierijke vaardigheden altijd een manier vinden om hun creativiteit te laten stromen. Bovendien kunnen ze met een glijbaan actiever zijn, zelfs in een kleine achtertuin.

Houd rekening met de grootte

Bij het kiezen van een speelhuisje met glijbaan, is het het beste om een veelzijdig model te kiezen dat aan de behoeften van meerdere kinderen en leeftijden kan voldoen. Het is echter aan de ouders om de grootte te kiezen die het best bij hun kinderen en budget past.

Voor een kleiner budget is speelhuisje Camilla een goede optie. Dit type speelhuisje neemt niet veel ruimte in beslag, maar biedt kinderen vanaf 3 tot ongeveer 8 jaar meer dan voldoende mogelijkheden om urenlang lekker creatief en actief bezig te zijn.

Speelhuisje Camilla blauw 7850004 02

Is een groter budget voorhanden dan is onze topper speelhuis Liam een echte aanrader. Dit speelhuis heeft alles: een glijbaan, nestschommel, mogelijkheid voor een zandbak onder het speelhuisje en een prachtige veranda. Dit speelhuis is geschikt voor kinderen vanaf 3 tot ongeveer 12 jaar en behoort tot de categorie middelgrote speelhuisjes. Het vraagt daarom wat meer ruimte. Het biedt dankzij de vele mogelijkheden plaats aan meerdere kinderen en stimuleert het spieropbouwend fantasierijk spel.

Veiligheidsvoorzieningen

Voor ouders heeft naast speelplezier de veiligheid van je kind de hoogste prioriteit. Een veilig speelhuisje moet zijn voorzien van een glijbaan die wordt begrensd door een duurzame en gladde barrière, stevige handgrepen om op te klimmen, een structuur zonder scherpe randen en een absorberend of veerkrachtig materiaal onder de glijbaan om ongelukken te voorkomen.

Accessoires voor een speelhuisje met glijbaan

Een speelhuisje uitbreiden met extra accessoires en functies zorgt ervoor dat kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Sommige modellen kunnen worden geleverd met een schommel, een klimrek, een zandbak of een klimmuur. Maar ook kleinere accessoires zoals picknick krukjes, bloembak, brievenbus of telefoon stimuleren het spel. Het hangt allemaal af van hoeveel je wilt uitgeven aan een speelhuisje en welke functies het veiligst zijn voor de leeftijd van je kind.