Voordelen van een kunststof speelhuisje in de tuin

Voor elke tuin en voor elke stijl is er wel een speelhuisje van kunststof. De kleine formaten kunnen in een kleine tuin of zelfs op een balkon of op een slaapkamer geplaatst worden. Dat maakt dat een kunststof speelhuisje erg in trek is. Uiteraard zijn er ook veel grotere speelhuisjes van kunststof. Kijk gerust rond in ons ruime aanbod, er is keuze genoeg. We hebben kunststof speelhuisjes met een glijbaan of een speelhuisje met een schommel of zelfs met allebei. Dat zijn dan de grotere huisjes en die kunnen natuurlijk alleen in een grotere tuin. Wat alle verschillende soorten speelhuisjes met elkaar gemeen hebben is dat ze de motoriek van je kinderen triggeren door de vele verschillende speelelementen. 

Kleurrijk geheel

Het voordeel van kunststof speelhuisjes is dat ze leverbaar zijn in veel verschillende kleuren. En kleuren is wat de meeste kinderen erg aanspreken. Je kunt kiezen uit een speelhuisje met felle kleuren waar over het algemeen elk kind door wordt aangetrokken. Maar soms worden van die felle kleuren mama en papa niet zo blij. Gelukkig zijn er ook speelhuisjes die een meer natuurlijke kleurencombinatie hebben. Een kunststof speelhuisje heeft ook leuke motieven. Waardoor het dak gemaakt lijkt van gekleurde dakpannen en het net lijkt alsof de wanden gemetseld zijn van gekleurde stenen. Met andere woorden, kijk eens goed naar de leuke details op de foto’s. In het echt is dit alles zelfs nog aantrekkelijker voor kinderen én mama en papa.

Nog meer voordelen

Een ander voordeel van een kunststof speelhuisje is dat het vaak licht van gewicht is. Dat maakt het speelhuisje makkelijk te verplaatsen. Je zet het bijvoorbeeld met slecht weer in een handomdraai binnen om het vervolgens weer naar buiten te halen als het weer mooi weer is buiten.

Een kunststof speelhuisje is ook bijzonder gemakkelijk schoon te maken. Je hebt slechts een emmer water met wat zeep en een spons nodig. Dit maakt een speelhuisje van kunststof zeer geschikt voor ouders die veel belang hechten aan hygiëne.

Bij de verwerking van kunststof wordt er ook op gelet dat het bijzonder weinig schadelijke stoffen bevat en dus goed door kinderen wordt verdragen.

Kinderen doen graag na

Kinderen imiteren graag hun ouders. Met een speelhuisje kunnen bepaalde alledaagse situaties gemakkelijk worden nagespeeld. Je kunt er bijvoorbeeld een winkel van maken en een kraampje bij een etalage. Op warme dagen kunnen de kleintjes er ijsjes of koele drankjes verkopen. Of je tovert het huis om tot ridderkasteel en hangt er gewoon een vlag met je eigen ontworpen wapenschild aan.

Ze zijn ook zeer geschikt voor themafeesten, zoals een prinsessenfeest of een piratenfeest. Met een beetje creativiteit kun je met een kunststof speelhuisje gemakkelijk voor veel afwisseling zorgen, zodat het speelplezier in de tuin voor de kleintjes nooit saai wordt. Geweldige thema speelhuisjes is bijvoorbeeld ‘Happy Home Cottage & Grill’ van Step2. Het wordt geleverd met een keukenstoel, open haard, speeltelefoon, bloembak, ingebouwde planken, keukentafel en kraan, elektronische deurbel, brievenbus en een barbecue! Je zult je vast wel kunnen indenken dat je rondom dit waanzinnig leuke speelhuisje een fantastisch themafeest kunt organiseren. Zo hebben we in ons assortiment nog veel meer leuks waar je uit kunt kiezen. Wat denk je van het ‘Sweetheart Playhouse’ in peperkoekstijl? Of het ‘Welcome Home Playhouse’ dat uitgerust is met een heuse keuken en veel meer? Zoveel smaken, zoveel stijlen. Je raakt niet uitgekeken én gespeeld. Ook dát is een voordeel van een kunststof speelhuisje.

Voldoende speelplek voor meerdere kinderen

Het aantal kinderen is ook een fundamenteel criterium voor de keuze van een speelhuisje. Het doel van een speelhuisje is natuurlijk dat ze samen kunnen spelen en zelfs vriendjes en vriendinnetjes kunnen uitnodigen. Er moeten genoeg activiteiten zijn om iedereen tevreden te stellen. En precies dát is wat een kunststof speelhuisje als groot voordeel heeft. Je kids kunnen dankzij de vele extra’s vele avonturen beleven.